Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nejlepší tiskové reklamy roku 2017 v Německu

30. 4. 2018

Nejlepší tiskové reklamy roku 2017 v Německu

"Čím je situace na světě neklidnější, tím je pravděpodobnější, že lidé sáhnou po novinách, protože noviny jsou důvěryhodné a také velkou důvěru poskytují."

Při příležitosti udělení ceny za nejlepší tiskovou reklamu v Německu „Reklama roku 2017", to uvedl ředitel kreativní agentury a předseda poroty Sascha Hanke (Kolle Rebbe, Hamburg), a ocenil tak nejen vítěze 33. ročníku této kreativní soutěže, ale i samotné nosné médium: "Zprávy jsou v novinách vnímány jinak než v jiných médiích," dodal. Častěji než v předchozích letech měly také přihlášené reklamy politický odkaz, vysvětlil Hanke přibližně 140 hostům na slavnostním ceremoniálu, který Německý svaz vydavatelů novin BDZV poprvé uspořádal během dvoudenního marketingového summitu v Berlíně.

Reklama roku 2017

Zlatou cenou byl oceněn dvoustránkový motiv "Jak najít lásku (pokud jste Donald Trump)" vytvořený pro švýcarského vydavatele Kein & Aber, které jeho prostřednictvím inzerovalo "příručku pro strategická rozhodnutí. Inzerát vytvořila agentura Walker Agency AG.

Stříbrnou pozici získala "sledovací kampaň" Frauke Ehlersové (text) a Virgie Cheongové (art directorka) z kreativní agentury Dieckertschmidt, Berlín. V uplynulém roce byla za tuto reklamu udělena cena mladých kreativců v soutěži "New (s) Comers Best".

Reklama "Jamaika" inzerenta Sixt byla oceněna bronzem. Motiv byl vytvořen kreativní dílnou Thjnk v Mnichově.

Kromě toho porota udělila inzerci klienta DIPAT The Living Will speciální cenu. Porotci konstatovali, že agentuře Oliver Voss (Hamburk) se podařilo udržet obtížnou rovnováhu mezi žhavou pozorností a správnou tonalitou".

Soutěž Reklama roku (Anzeige des Jahres)

Novinová reklama je kreativní. To je důvod, proč noviny v Německu již více než 30 let oceňují každoročně nejlepší publikované inzeráty. Porota soutěže se skládá z členů ADC a odborníků z oblasti marketingu a vydavatelství. Důležitými kritérii pro ocenění reklamy v rámci soutěže jsou "jasná zpráva, přesvědčivá myšlenka a úspěšný design".

zdroj: www.die-zeitungen.de