Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Proč Digiday vydává tištěný časopis?

31. 5. 2016

Proč Digiday vydává tištěný časopis?

V posledních několika letech jsme byli svědky již několika příběhů, kdy čistě digitální značky začaly vydávat tištěné časopisy. A nyní jeden z nejméně pravděpodobných experimentátorů v oblasti printu – Digiday Media – debutuje se svým tištěným časopisem, který vychází pod názvem Pulse.

Již několik let se snaží Digiday udržet své čtenáře rozvojem digitálních a on-line médií, upozorňuje na vše od vzniku nových sociálních platforem po nejnovější reakce vydavatelů na téma blokování reklam.

Firemní mantrou je být neutrální k jakýmkoli publikačním trendům. Zdůrazňují, že jsou „optimistickými realisty, kteří věří, že změna platformy není ani dobrá, ani špatná, ale jedná se o novou realitu, která vydavatele prověří“. Ale tištěný časopis? Jak to zapadá do světa, kde se platformy a koncepty vyvíjejí na týdenní bázi? Stejně tak jako u většiny mediálních společností i u Digiday se jedná především o propojení s publikem. „Věříme v sílu diferencovaných značek, které vytvářejí trvalé spojení s publikem. Tato spojení se mohou odehrávat na více platformách, dokonce i v případě tištěného časopisu“, uvedla společnost ve sloupku nového titulu.

Brian Morrissey, šéfredaktor a prezident Digiday řekl, že Pulse je fascinující příležitostí, jak se podívat na problematiku do hloubky a to způsobem, který v prostředí on-line tak dobře nefunguje.

Jedná se o nový trend?

Pokud výhradně on-linová mediální značka začne vycházet i v tisku, jedná se o začátek nového trendu? Uvidíme, jak se další digitální tituly posunují i k tištěné verzi? Morrissey se domnívá, že tato skutečnost není ani tak o tisku, ale o způsobu, jakým mohou vydavatelé experimentovat s platformami. Trendem je podle jeho názoru spíše to, že mediální značky uvažují o tom, jak poskytnout služby svým čtenářům, aby to pro ně mělo smysl, a zároveň aby to vydavateli přineslo zisk. Může se jednat o e-mailový zpravodaj, časopis nebo televizní pořad. Záleží na mediální značce a na publiku.

Zdroj: fipp.com